П`ятниця, 10.05.2024, 23:48 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
RSS

Вишиванки від Марти Кулинич

В ДОПОМОГУ ВИШИВАЛЬЩИЦЯМ - Форум

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Test category » Test forum » В ДОПОМОГУ ВИШИВАЛЬЩИЦЯМ (Запитуйте-відповідаємо)
В ДОПОМОГУ ВИШИВАЛЬЩИЦЯМ
ElektrykДата: П`ятниця, 04.06.2010, 21:10 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Адміністратори
Повідомлень: 3
Нагороди: 1
Статус: Offline
Як правильно закріпити нитку на тканині?
 
KYMA6343Дата: П`ятниця, 04.06.2010, 21:36 | Повідомлення # 2
Рядовий
Група: Модератори
Повідомлень: 15
Нагороди: 0
Репутація: 28
Статус: Offline
Для початку варто знати, що у вишивці на робочій нитці ніколи не роблять вузлики. Виворітна сторона вишитого виробу повинна бути чистою і акуратною. Нитку закріплюють на лицьовій стороні тканини в тім місці, де буде розташована вишивка. Якщо для вишивки необхідно взяти парне число ниток, наприклад 6 ниток муліне, від пасма ниток відокремте (по одній) 3 нитки. Складіть їх разом і всуньте в голку двома кінцями. Голкою з ниткою зробіть стібок і витягуйте нитку з тканини доти, поки залишиться маленький кінчик у вигляді петлі, що утворилася при складанні нитки вдвічі. У цю петлю всуньте голку з робочою ниткою і затягніть її .
Якщо вишивають в одну, три, п'ять ниток, то закріплюють робочу нитку інакше. Зробивши маленький стібок на тканині, нитку витягніть, залишивши невеликий кінчик. Цей кінчик нитки прикріпіть до тканини другим маленьким стібком, розташовуючи його поперек кінчика нитки. Зайвий кінець нитки відріжте. Місце закріплення нитки закрийте стібками вишивки. Можна залишити на виворітній стороні на початку роботи кінець нитки довжиною 5-6 см і обережно виконати кілька стібків на лицьовій стороні тканини. Потім всунути в іншу голку залишений на вивороті кінець нитки і зробити кілька стібків під тільки що виконаною вишивкою. Залишок нитки обрізати. Наприкінці вишивки робочу нитку закріплюють на виворітній стороні, роблячи кілька стібків у тім місці, де розташована вишивка.
Можна закріпити нитку і на лицьовій стороні тканини, протаскуючи її під вишиті стібки, або зробити кілька стібків в тому місці, що пізніше буде закрито вишивкою.
 
KYMA6343Дата: Неділя, 13.06.2010, 10:25 | Повідомлення # 3
Рядовий
Група: Модератори
Повідомлень: 15
Нагороди: 0
Репутація: 28
Статус: Offline
як зорієнтуватись, чи буде линяти нитка?
 
Форум » Test category » Test forum » В ДОПОМОГУ ВИШИВАЛЬЩИЦЯМ (Запитуйте-відповідаємо)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: